Globala insikter lokal expertis

Vi löser komplexa kommunikationsutmaningar

pause

Vilka vi är

Med ett internationellt team av specialister på våra kontor runt om i världen erbjuder vi lösningar på komplexa kommunikationsproblem. Vi kombinerar globala insikter och lokal expertis.

Genom en stark ägarstruktur och med företagets grundare som arbetande styrelseordförande har vi ett långsiktigt perspektiv på det vi gör, både för oss själva och för våra kunder. Vår framgång bygger på att vi ger varje kund full uppmärksamhet, något som har resulterat i samarbeten som sträcker sig över decennier. Vi tror inte på kortsiktiga lösningar. Bra kommunikation handlar om att bygga förtroende som skapar värde över tid.

Dela det här Facebook Twitter Läs merLäs mindre

Vår historia

Kreab grundades i Stockholm 1970 av Peje Emilsson och Jan-Erik Ander med en tydlig affärsidé – att förklara komplicerade frågor på ett enkelt sätt. Detta är fortfarande kärnan i det vi gör. I början fokuserade vi på public affairs-frågor och medierelationer i Norden, för att senare expandera även till Bryssel.

Gavin Anderson & Co grundades i New York 1981 av Gavin Anderson, med fokus på finansiell kommunikation i USA, Storbritannien och i Australien. Företagskommunikation utvecklades senare som en viktig tjänst.

Kreab och Gavin Anderson expanderade var för sig med starka erbjudanden inom företagskommunikation, finansiell kommunikation och public affairs på sina respektive marknader. Under 2009 gick bolagen samman och bildade Kreab, en global rådgivare inom strategisk kommunikation.

Läs merLäs mindre

Ägare och styrelse

Kreab ägs av Magnora, Omnicom/DAS samt cirka 50 partners.

Magnora är familjen Emilssons ägarbolag och majoritetsägare i Kreab. Övriga bolag i Magnoras portfölj är Kunskapsskolan, Demoskop och Silver Life.

Diversified Agency Services (DAS) är en division inom det amerikanska ägarbolaget Omnicom Group med fler än 175 reklam- och kommunikationsföretag i portföljen, bland annat DDB Worldwide och TBWA Worldwide.

Styrelsen:

» Peje Emilsson, Executive Chairman
» Dale Adams, Vice Chairman, CEO Omnicom DAS
» Charlotte Erkhammar, CEO
» Calle Emilsson, Director Group Affairs

Läs merLäs mindre

Vår verksamhet

Kreab har omkring 500 kunder vid 25 kontor runt om i världen. Våra 400 konsulter har olika erfarenheter och kompetenser och representerar 40 nationaliteter. Kunderna utgörs av små och stora företag inom i stort sett alla branscher, organisationer och offentlig sektor.

Våra konsulter är specialister inom företagskommunikation, finansiell kommunikation och public affairs, med möjlighet att integrera alla tre områden för att möta kunders behov. Vår filosofi bygger på att kommunikationen ska komplettera och öka utbytet av andra aktiviteter och verksamheter, för att på så sätt skapa mervärde för organisationen och dess intressenter.

Läs merLäs mindre